Conferință în cadrul proiectului „Alege viața” , la Zalău

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” Zalău, s-a desfășurat vineri, 15 martie 2013, conferința cu tema „Avortul și consecințele acestuia”. Prelegerea a fost susținută de către doamna doctor Christa Todea-Gross în prezența a peste 400 de elevi din unitățile de învățământ ale municipiului.

Activitatea face parte din proiectul educațional „Alege viața!”, demarat în luna noiembrie 2012 și coordonat de Episcopia Sălajului și ISJ Sălaj. În scopul conștietizării tinerilor asupra valorii vieții umane și a urmărilor avortului, profesorii de religie și cei de biologie au prezentat materiale informative și au dezbătut cu elevii problemele legate de relațiile dintre tineri, responsabilitate, familie etc. În perioada 9-11 ianuarie 2013, un grup de elevi a participat la Simpozionul Național „PROIECT PENTRU VIAȚĂ”, desfășurat la Suceava.

În luna aprilie, în cadrul săptămânii ” Să știi mai multe, să fii mai bun!” se vor organiza activități sub deviza „Manifest pentru viață”.

La sfârșitul acestui an școlar se va edita o revistă în format electronic cu activitățile din cadrul proiectului și vor fi aplicate chestionare subiecților și colectivului de coordonatori pentru optimizarea activităților pe viitor., după cum aflăm de la Claudia Boha, Inspector școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente