Conferință duhovnicească la Timișoara

Joi, 18 aprilie,de la ora 18:00, a avut loc o nouă întâlnire a studenților și profesorilor de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, în cadrul seriei de conferințe prepascale, derulate sub genericul „Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”, informează mitropolia-banatului.ro

Evenimentul s-a desfășurat în Amfiteatrul ” Gheorghe Tohăneanu” al Universității de Vest din Timișoara, în prezența profesorilor și studenților de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, precum și a numeroși clerici și credincioși timișoreni.

Invitatul serii de dialog duhovnicesc a fost pr. prof. dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie din București, care a vorbit tinerilor timișoreni despre „Lupta Bisericii pentru apărarea și formularea dreptei credințe în timpul împăratului Constantin cel Mare”.

În partea a doua a întâlnirii, pr. prof. Ștefan Buchiu a răspuns la mai multe întrebări adresate de cei prezenți, referitoare la misiunea actuală a Bisericii privind apărarea și mărturisirea credinței dreptmăritoare, precum și la responsabilitatea pe care o au tinerii teologi în această sfântă lucrare.

În încheiere, corul studenților teologi, condus de diac. Laurian Popa, a susținut un recital de cântări religioase specifice perioadei Postului Sfintelor Paști.

Seria de conferința va continua săptămâna viitoare la Universitatea de Vest din Timișoara cu o nouă temă dedicată Sfinților Împărați Constantin și Elena, ce va fi susținută de pr. conf. dr. Mihai Săsăujan de la Facultatea de Teologie din București.

Comentarii Facebook


Știri recente