Conferință duhovnicească în Arhiepiscopia Râmnicului

În Arhiepiscopia Râmnicului continuă manifestările dedicate „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”, a comemorării a 110 ani de la nașterea Părintelui Acad. Dumitru Stăniloae și a 20 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.

În această seară, 11 aprilie 2013, de la orele 18:00, Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului Pastoral – Social „Sfântul Ierarh Calinic”, aflat în incinta Centrului Eparhial, a găzduit a treia conferință duhovnicească din seria întâlnirilor duhovnicești ce se desfășoară în Arhiepiscopia Râmnicului pe perioada Postului Mare, în cadrul proiectului „Libertatea creștină în iubirea lui Dumnezeu și a oamenilor”, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Evenimentul organizat de către Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, la inițiativa Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Prelegerea cu tema „Sfântul Ierarh Calinic – model de viață în Hristos” a fost susținută de către Înaltpreasfințitul Părinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Referitor la evenimentul de astăzi, Înaltpreasfințitul Mitropolit Irineu a spus: „Sfântul Calinic ne reunește în aceste zile sfinte de post și de rugăciune în Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului, locul în care Sfântul a fost ca ierarh, păstor al Olteniei, părinte povățuitor al monahilor, ajutătorul și folositorul tuturor. Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu am săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite la Mănăstirea Frăsinei, mănăstire ctitorită și oblăduită de Sfântul Ierarh Calinic. Cu toată obștea mănăstirii ne-am bucurat de aceste momente de reculegere duhovnicească, și o mare mulțime de credincioși care au participat la sfintele slujbe, la privegherea de aseară și astăzi, s-au folosit sufletește de aceste momente, de acest popas duhovnicesc. În această seară am susținut o conferință tot legat de viața Sfântului Calinic și despre activitatea și sfințenia lui, de modul cum a dobândit prin nevoință cununa nevestejită a Împărăției cerurilor. Împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim și cu Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Emilian suntem în aceste momente de alese bucurii duhovnicești și credem că Sfântul Calinic, pe care îl chemăm întotdeauna să ne fie ajutător și folositor, ne va face parte de darurile bogate ale Împărăției cerurilor”.

La întrunire au fost prezenți numeroși credincioși, tineri și vârstnici: preoți profesori, profesori, preoți, monahi și monahii, personalități ale culturii vâlcene, seminariști, elevi și studenți.

Din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului au participat alături de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, Pr. Constantin Matei, Consilier Administrativ la Arhiepiscopia Râmnicului, Pr. Constantin Cârstea, Consilier Cultural în cadrul Eparhiei Râmnicului și Pr Prof Dr Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Ultima conferință din seria întâlnirilor duhovnicești ce se desfășoară în Arhiepiscopia Râmnicului pe perioada Postului Mare, cu tema „Libertatea și dragostea creștină în viața Bisericii și a omului”, va avea loc marți, 16 aprilie 2013, de la orele 18,00, în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului Pastoral – Social „Sfântul Ierarh Calinic”și va conferenția Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente