Conferință de bilanț organizată de Asociația Vasiliada în cadrul proiectului Caravana cu povești

Asociația Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, a organizat joi, 6 iunie 2013, conferința de prezentare a rezultatelor parțiale ale proiectului „Caravana cu povești”, la șase luni de la implementare. În cadrul proiectului finanțat de CEZ România, voluntari ai Asociației Vasiliada și Asociației Fapte Bune pentru Comunitate se deplasează în cinci dintre cele mai sărace localități din județul Dolj, respectiv Lipovu, Ocolna, Sălcuța, Calopăr, Busu și Salcia, pentru a le citi povești copiilor, până la acest moment, un număr de 140 de copii cu vârste între 5-14 ani fiind beneficiari ai acestui proiect. Activitatea a fost structurată în așa fel încât să le dezvolte copiilor abilitățile de viață, interesul față de lectură, creativitatea, reușind să aducă pe chipul lor bucuria lecturii poveștilor, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

La conferința care a avut loc la Centrul „Mitropolit Firmilian” au fost prezenți: Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada, Mirela Dima, Director de Vânzări CEZ România, inspector Mihăiță Stoica, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, reprezentanți ai Primăriei Craiova și voluntari ai celor două asociații. Tot în cadrul evenimentului, participanții au vizionat un film care a prezentat momente din activitățile proiectului, desfășurate în două dintre cele cinci localități în care se derulează proiectul, Ocolna și Busu. „Proiectul acesta are pentru Asociația Vasiliada o dublă însemnătate. Pe de o parte, reprezintă rodul unui proiect anterior pe care l-am derulat, „Tineri pentru Comunitate”, în cadrul căruia 14 tineri voluntari selectați de Asociația Vasiliada au fost instruiți anul trecut cu privire la tot ceea ce înseamnă implicare și responsabilitate socială. „Caravana cu povești” este o inițiativă prin care voluntari ai celor două asociații au ales să viziteze constant cinci dintre cele mai sărace, mai izolate localități din județul Dolj și să le aducă micuților de acolo bucuria lecturii, a personajelor de basm, de poveste, întorcându-se astfel și ei către perioada frumoasă, de început, a formării lor ca persoane”, a declarat părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

ÎPS Irineu, prezent la eveniment

Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a subliniat rolul Asociației Vasiliada în sprijinirea persoanelor defavorizate, în special a bătrânilor și copiilor. „Obiectivele noastre, ale Asociației Vasiliada, sunt de a veni în ajutorul celor care sunt în nevoi, în necazuri. Referitor la proiectul care face obiectul întrunirii de astăzi, am dori ca această lucrare să se îndrepte și spre tipărirea de cărți de povești, apoi să fie îmbogățită biblioteca școlii cu anumite cărți de acest gen, să sporim cooperarea cu parohia și școala din localitate și să organizăm un concurs cu cele mai frumoase povești”, a precizat ÎPS Irineu. Mirela Dima, Director de Vânzări CEZ România, și-a exprimat mulțumirea pentru rezultatele prezentate în cadrul proiectului și încurajează implicarea tinerilor în astfel de acțiuni de voluntariat. „Caravana cu povești este unul dintre proiectele de suflet ale CEZ-ului, care produce satisfacții atât pe termen scurt, prin zâmbetul pe care îl aducem pe fețele copiilor, cât și pe termen lung, deoarece noi credem că astfel de inițiative pot fi punctul de plecare pentru dezvoltarea copiilor în dragoste față de cultură, față de literatură, față de tot ceea ce este frumos si folositor în viață. Pe lângă frumusețea incontestabilă a basmelor, este probabil printre primele contacte pe care copiii le au cu binele, cu răul, și mulți dintre ei învață să fie eroi, se identifică cu personajele care le sunt cele mai dragi”, a afirmat Mirela Dima.

Comentarii Facebook


Știri recente