Conferință ASCOR la Ploiești

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) organizează în timpul Postului Învierii Domnului diferite întâlniri și conferințe duhovnicești, informează „Ziarul Lumina”. La Ploiești, zilele trecute a avut loc o astfel de conferință, al cărei invitat a fost doctorul Pavel Chirilă.

Tema postului și cea a alimentației au fost dezbătute marți seara la Ploiești, în cadrul unei conferințe a studenților ortodocși, invitat fiind profesorul dr. Pavel Chirilă.

„Prelegerea invitatului ne-a purtat prin numeroase versete și citate din Vechiul și Noul Testament, care sunt o mărturie grăitoare a faptului că Dumnezeu este cel mai bun nutriționist al nostru și că dacă I-am urma sfaturile, nevoia de doctor s-ar diminua considerabil. Totodată, profesorul Chirilă ne-a propus o contorizare a alimentelor menționate în Sfânta Scriptură, cu scopul de a le reliefa valoarea, dar și de a face o paralelă referitoare la starea lor naturală, dintru începuturi, și calitatea la care acestea se găsesc în prezent comercializate pe piață. Adițional, doctorul Pavel Chirilă a accentuat faptul că mâncarea naturală conduce și la emisii mai reduse de toxine și, implicit, la o igienă mai bună a trupului. Mai mult decât atât, chiar dacă uneori costul alimentelor bio este destul de ridicat, contrabalansează cu plata îngrijirilor medicale impuse de o alimentație ieftină și necorespunzătoare. Tot pe baza îndemnurilor biblice s-a dezbătut și subiectul igienei muncii și a somnului, munca fiind condiția somnului bun, cu recomandarea ca omul să adoarmă înainte de miezul nopții. Deoarece suntem în perioada postului, doctorul ne-a atenționat că postul este o armă în lupta cu patimile, nu o virtute în sine, iar privit ca performanță ascetică și necorelat cu aspectele duhovnicești, în general, duce la boală”, a precizat Petronela Alina Stan, membră a filialei ASCOR Ploiești. La final, au fost adresate întrebări și s-au dezbătut diferite aspecte ale alimentației din ziua de azi.

Luni, 11 aprilie, la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților din cadrul UPG Ploiești, filiala ASCOR din oraș organizează conferința ‘Postul, pridvorul întâlnirii noastre cu Dumnezeu’. Invitat este părintele prof. dr. Vasile Gavrilă.

Și ASCOR București organizează duminică, 10 aprilie, o conferință al cărei invitat este părintele Gheorghe Holbea. Întâlnirea duhovnicească va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept din București, iar tema este ‘Cunoașterea voii lui Dumnezeu’. De asemenea, joi, 14 aprilie, în amfiteatrul mare al Spitalului Universitar de Urgență București, va avea loc o nouă conferință despre ‘Atitudinea Sfinților Părinți în fața culturii epocii lor’. Invitatul va fi Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente