Conferință administrativă în Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în sala de conferinţe a Protopopiatului Bacău s-a desfășurat miercuri, 18 mai 2016, conferinţa administrativă lunară a preoţilor băcăuani, informează epr.ro.

Sub coordonarea părintelui Daniel-Alexandru Zamfir, consilier administrativ eparhial și purtător de cuvânt pentru Centrul eparhial, ședința a debutat cu o scurtă prezentare a activităților și proiectelor din această perioadă. Delegatul Centrului Eparhial a făcut precizări necesare privind aplicarea ultimelor hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu viața pastoral-misionară, administrativă și social-filantropică a parohiilor.

Evidențierea participării și implicării preoților băcăuani în derularea unor proiecte și programe desfășurate recent, mișcările de personal, ultimele noutăți și modificări legislative care privesc viața parohiei, detalii legate de aspectul administrativ al activității preotului paroh, au fost câteva din subiectele prezentate în cadrul conferinței administrative a preoților din Protopopiatul Bacău.

Revenind apoi la detalii administrative, ședința a cuprins și discuții pe tema Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, între altele fiind discutată implementarea proiectelor educaționale și social-filantropice ale Patriarhiei Române, un astfel de exemplu fiind cea de a XI-a ediţie a campaniei Donează sânge! Salvează o viaţă! – o acţiune comună a Patriarhiei Române şi Jandarmeriei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente