Concursul – spectacol Bucuria de a fi creștin în Protopopiatul Tinca

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de 22 aprilie 2013, în Protopopiatul Tinca, Eparhia Oradiei, s-a desfășurat Concursul-spectacol „Bucuria de a fi creștin”, organizat cu prilejul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, în întreaga Patriarhie Română. Evenimentul s-a desfășurat în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Tinca, informează

Reprezentațiile copiilor participanți au fost analizate de către o comisie formată din următorii membri: Pr. Cristian Avram de la parohia Hodiș, responsabil în Protopopiatul Tinca cu cateheza parohială, doamna Simina Oana Gherțan, profesoară de limba română, și domnul Gheorghe Sabău, profesor de religie, ambii desfășurându-și activitatea la Școala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Olcea.

În deschiderea concursului, Părintele Vasile Popa, Protopopul Tincăi, a ținut să îi felicite, de la început, pe toți copiii participanți la acest concurs, dar și pe preoții care i-au îndrumat și pregătit.

În continuare, a luat cuvântul Părintele Simion Goga, inspector pentru cateheză al Episcopiei Oradiei, care a transmis tuturor preoților, copiilor și părinților prezenți un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, subliniind faptul că toți concurenții sunt câștigători, indiferent de rezultatul pe care îl vor obține. Acest lucru a fost arătat și prin faptul că fiecare concurent a primit, la final, o diplomă de participare.

Au luat parte la concurs un număr de 36 de copii, iar cele mai bune reprezentații au fost premiate în cadrul celor trei secțiuni de desfășurare a concursului, după cum urmează: la secțiunea „interpretarea unui cântec religios sau popular”, locul 3 a fost acordat elevei Alexia Chiș din parohia Avram Iancu, locul II acordat elevei Elena Vidican din parohia Tinca, și locul I acordat elevei Adina Lezeu din Parohia „Înălțarea Domnului” din Salonta. La cea de-a doua secțiune, „recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios”, concurenții au fost premiați astfel: locul III acordat elevei Paula Morgovan de la parohia Tinca, locul II acordat elevului Costel Sandu de la parohia Oșand și locul I acordat elevului Andrei Ungur de la Parohia Tinca. La ultima secțiune, „interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză”, au fost premiați următorii copii: locul III eleva Oana Mara de la parohia Rohani, locul II eleva Alexandra Ciotea de la parohia Tinca și locul I elevul Daniel Cizmaș de la parohia „Înălțarea Domnului” din Salonta. Toți cei nouă premianți vor participa la următoarea fază a concursului, cea pe eparhie, care se va desfășura la Oradea, în perioada 7-12 mai 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente