Concursul spectacol Bucuria de a fi creștin în protoieria Bolintin

Pe 26 aprilie 2013, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a desfășurat faza pe Protoierie a concursului „Bucuria de a fi creștin”, la Centrul Pastoral Misionar „Sf. Filofteea” din localitatea Joița, Protoieria Bolintin, informează episcopiagiurgiului.ro

Concursul a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, de un ales sobor de preoți, în biserica Parohiei Joița.

La toate cele trei probe ale concursului – poezie, cântec și interpretare a unui text religios – au participat 45 de copii, din 12 parohii, însoțiți de preoții și profesorii îndrumători.

Toți concurenții au purtat straie populare specifice și au încercat să-și pună în valoare, talantul primit de la Domnul.

În urma deliberărilor, juriul a stabilit ordinea câștigătorilor. Locurile I la cele trei secțiuni au fost acordate copiilor: Gruianu Fabina – poezie, Udrea Maria – muzică și Rotărescu Marian – proză, care, vor participa la faza pe Episcopie a acestui concurs, în perioada 6-12 mai. Toți participanții au primit cărți de literatură laică și religioase, căți de rugăciune, icoane și dulciuri.

Prin acest concurs, copiii au dovedit că au dragoste față de țara noastră, față de Biserica noastră Ortodoxă Română și față de toate valorile noastre tradiționale, culturale, naționale și religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente