Concursul Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al românilor, la Râmnicu Vâlcea

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea și Casa Corpului Didactic Vâlcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, au organizat vineri, 28 noiembrie 2013, Concursul Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al românilor” la care au participat elevi de liceu din mai multe școli din județul Vâlcea, fiind urmărită promovarea valorilor credinței creștine. Evenimentul, desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc la Arhiepiscopia Râmnicului și a fost coordonat de către Prof. Daniela Ionescu, Inspector școlar de Religie în cadrul ISJ Vâlcea.

Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului la eveniment a luat parte Părintele Constantin Cârstea, Consilier Cultural, împreună cu Părintele Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea tineretului.

Concursul propune participanților însușirea cunoștințelor despre spiritualitatea ortodoxă, precum și dezvoltarea trăirii duhovnicești prin determinarea înțelegerii necesității iubirii aproapelui ca element esențial, cu valoare fundamentală, în Ortodoxie.

În cadrul concursului au fost acordate următoarele premii:

– Premiul I – Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” (prof. coordonatori Matei Camelia și Găitănaru Georgeta);

– Premiul II – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (prof. Ionescu Daniela, prof. Ionescu Marcel și prof. Grigorescu Ciprian);

– Premiul III – Liceul „Antim Ivireanul” (prof. Proteasa Mădălina);

– Mențiuni – Colegiul Național „Gib Mihăescu”, Drăgășani (prof. Popescu Cameluța), Liceul Călimănești (prof. Albinaru Corina) și Colegiul Economic (pr. prof. Părăușeanu Cătălin).

Echipajele premiate au primit diplome și premii în cărți, reviste, pliante și icoane.

În cadrul evenimentului, Grupul coral al Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, condus de Prof. Doina Ghițan, a susținut un recital de muzică clasică și religioasă.

Echipajele au demonstrat că și-au însușit învățătura de credință, precum și aspecte ale vieții și slujirii Bisericii, reușind să obțină punctaje importante. Aprofundarea aspectelor spiritualității creștine, îi ajută pe tineri, într-o lume desacralizată și secularizată, în a se autodefini și a se cunoaște ca și chip al lui Dumnezeu. Educația religioasă urmărește realizarea comuniunii omului cu Dumnezeu, ceea ce necesită din partea omului o permanentă purificare de patimi și o creștere în virtute„, a precizat Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie în cadrul ISJ Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente