Concursul Religia în dimensiune virtuală, la Miclăușeni

Profesorii și elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași organizează anul acesta cea de-a VIII-a ediție a concursului interdisciplinar interjudețean „Religia în dimensiune virtuală”. Concursul este dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva și se va desfășura în perioada 11-12 octombrie, în sala mare a Centrului social-cultural „Sfântul Ilie” al Mănăstirii Miclăușeni, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Centrul Social-Cultural „Sfântul Ilie” din Miclăușeni va găzdui în zilele ce urmează concursul interdisciplinar interjudețean „Religia în dimensiune virtuală”, aflat la cea de-a VIII-a ediție. Partenerii evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Primăria Iași și Editura „Sf. Mina”.

Prima parte a manifestării va consta în desfășurarea propriu-zisă a concursului de proiecte PowerPoint, pagină web sau film, iar în partea a doua, părintele protosinghel Iustin Neagu de la Mănăstirea Socola va susține o conferință intitulată „Împărăția cerurilor în experiența personală”. Temele concursului sunt „Domnul Iisus Hristos și activitatea Sa mântuitoare”, „Sfinții Împărați Constantin și Elena, viața și activitatea”, „Spațiu și timp sacru”, „Trăirea vieții în duh creștin”. Preselecția echipelor pentru faza finală a concursului s-a desfășurat pe data de 8 octombrie la Liceul Teoretic de Informatică, selecția lucrărilor realizându-se de o comisie compusă din profesori de religie și informatică.

După cum ne-a declarat Floricica Morariu, profesor la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, pentru concurs au fost adresate invitații de participare elevilor din învățământul liceal din județele Iași, Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău, printre care colegiile ieșene „C. Negruzzi”, Național, „M. Eminescu”, Liceul Teoretic de Informatică, Colegiul Tehnic din Piatra Neamț, Colegiul „M. Sadoveanu” din Pașcani.

Juriul la faza finală va fi format din pr. prof. drd. Cristian Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, Alla Apopei, inspector pentru proiecte educaționale, protos. Iustin Neagu, precum și profesorii coordonatori ai elevilor participanți, care vor acorda note participanților, mai puțin echipei îndrumate de ei.

Concurenții cu cele mai bune proiecte vor fi premiați cu diplome și bani, din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a Primăriei Iași și a Editurii „Sf. Mina”. La acest concurs nu se percep taxe de participare.

Concursul interdisciplinar „Religia în dimensiune virtuală” are ca obiectiv general promovarea ideilor de competiție și performanță, adresându-se elevilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru domeniile științelor și religiei, stimulând elevii de a regândi conținuturile informaționale și de a le reda într-o manieră creativă și interdisciplinară. Concursul promovează valori culturale și etice fundamentale, precum și fair-play-ul competițional, stimulând lucrul cu calculatorul ca o metodă modernă de învățare și redare a conținuturilor.

Comentarii Facebook


Știri recente