Concursul național Biserica, locaș de închinare

În perioada martie-iunie are loc a III-a ediție a Concursului național „Biserica locaș de închinare”, înscris în calendarul Ministerului Educației Naționale, informează „Ziarul Lumina”.

Comisia centrală de organizare și evaluare a încheiat procesul de evaluare a celor 1300 de lucrări și a stabilit cei 388 de premianți. Concursul este organizat de Episcopia Sălajului, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Sălaj, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Speranța”, Zalău, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”, Zalău.

Scopul concursului este manifestarea dragostei față de Dumnezeu și Biserică, prin cultivarea sensibilității artistice. Concursul are ca scop stimularea interesului elevului pentru înțelegerea și păstrarea legăturii omului cu Dumnezeu; dezvoltarea capacitații de exprimare plastică individuală a sentimentelor religioase prin compoziții plastice expresive și creative; realizarea revistei electronice și a cd-ului cu materialele înscrise în concurs. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni: desen, colaj și fotografie și se adresează tuturor elevilor. Vernisajul expoziției va avea loc în cursul lunii iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente