Concursul „Micul creștin” în școlile timișene

În săptămâna a șasea din Postul Sfintelor Paști, mai multe școli timișene au luat parte la concursul de cunoștințe religioase intitulat ‘Micul creștin’, inițiat de Editura ‘Diana’, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Concursul ‘Micul creștin’ a fost organizat în aceste zile la Timișoara, de Colegiul Național Bănățean, cu sprijinul conducerii unității de învățământ, prin profesorii de religie pr. Claudiu Munteanu, Stănilă Daniela Nadia și Oana Balosin, precum și cu ajutorul învățătorilor din această școală.

Evenimentul s-a adresat copiilor din clasele I-IV, numărul celor înscriși fiind de aproximativ 100 de elevi. Fiecare copil a primit o fișă de concurs, un cadou specific sărbătorilor pascale și o diplomă, din partea organizatorilor.

‘Tema concursului ‘Micul creștin’ este praznicul Învierii Domnului, concursul fiind adaptat vârstei copiilor, cu întrebări simple, planșe de colorat legate de sărbătorile pascale’, a declarat prof. Nadia Daniela Stănilă. Concursul evidențiază cunoștințele religioase și de cultură generală acumulate de copii, legate de sărbătoarea Sfintelor Paști, de obiceiurile și datinile specifice acestei perioade.

‘Scopul concursului a fost să familiarizeze copiii cu noțiunile religioase, cu tradițiile Bisericii noastre, pentru că știm cu toții cât de frumoase sunt tradițiile legate de această mare sărbătoare creștină. Nădăjduim că astfel de concursuri vor atrage copiii spre Biserică, spre rugăciune și spre păstrarea tradițiilor și obiceiurilor legate de sărbătorile pascale’, a precizat pr. Claudiu Munteanu.

Concursul ‘Micul creștin’ se desfășoară și în alte unități școlare din cuprinsul județului Timiș, și nu numai, dar și în alte țări ortodoxe, an de an participând mii de copii.

La Școala cu clasele I-VIII din Bencecu de Sus, în 12 aprilie, 40 de copii au participat la competiție, din clasele primare de la unitățile de învățământ din comuna Pișchia și din satul Bencecu de Sus. Coordonator a fost Aurica Ruen, profesoară de religie la cele două școli, alături de conducerea și colegii profesori.

‘Concursul acesta completează tradițiile despre Sfintele Paști și evaluează tradițiile specifice acestei perioade, atât cele bisericești, cât și cele din bătrâni. Într-o vreme în care acestea sunt neutralizate și date la o parte, prin aceste acțiuni încercăm să păstrăm vie în sufletele lor dragostea față de moștenirea primită de la străbunii noștri, credința ortodoxă și, în același timp, să sădim în sufletele copiilor atracția și respectul pentru adevăratele valori culturale ale poporului nostru’, a menționat pr. Lucian Spat, de la Parohia Pișchia, din Protopopiatul Timișoara II.

Comentarii Facebook


Știri recente