Concursul județean Bucuria Învierii din sufletul copilului, la Bistrița

Concursul județean de creații literare și plastice „Bucuria Învierii din sufletul copilului”, aflat la ediția a II-a, va avea loc sâmbătă 8 iunie 2013, la sediul protopopiatului ortodox din Bistrița, informează radiorenasterea.ro

Manifestarea a fost inițiată de protopopul ortodox al Bistriței, pr. Alexandru Vidican, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, și este organizată de Arhiepiscopia Clujului, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Competiția va debuta la ora 11, la sediul protopopiatului ortodox Bistrița din Piața Unirii, cu participarea a aproximativ 50 de copii de la unitățile școlare din județ, coordonați de profesorii lor de religie. În deschiderea acestei manifestări cultural-artistice au fost invitați pentru a susține un recital de muzică clasică, violonistul de talie europeană, Florin Vlad, de la Centrul municipal de cultură și pianistul Cristian Lepădatu, de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița. Ulterior acestui moment artistic va avea loc competiția propriu-zisă, care se va desfășura pe trei secțiuni: pictură pe sticlă, desen, colaj și machete sau creații literare în proză.

Detalii despre Concursul județean „Bucuria Învierii din sufletul copilului” a oferit părintele protopop Alexandru Vidican: „Vor participa la acest concurs 55 de elevi însoțiți de profesorii lor coordonatori, din tot județul Bistrița-Năsăud. Vor fi trei secțiuni: pictură pe sticlă, unde s-au înscris 14 elevi, pictură pe lemn și pânză, la care vor participa 23 de elevi și creații literare, la care s-au înscris 13 elevi. Concursul va începe la ora 11, iar participanții vor avea la dispoziție trei ore pentru realizarea lucrărilor. Acestea vor fi analizate și corectate de un juriu de specialitate din care vor face parte cadre didactice și preoți. Ne dorim ca prin acest concurs care se află deja la a doua ediție să aducem copilului bucuria învierii, prin lucrările artistice, de pictură, poezie și prin textele literare. Încercăm, cât putem, să arătăm dimensiunea Bisericii pentru grija celor mici”. Cei mai buni concurenți vor primi diplome și premii din partea ÎPS Părinte Mitropolit Andrei, în cadrul unei festivități ce va avea loc duminică, 9 iunie, după Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din Bistrița.

Comentarii Facebook


Știri recente