Concursul Hristos, ajutorul meu

ÎPS Andrei a fost astăzi alături de tinerii participanți la concursul „Hristos, ajutorul meu”. Proba de concurs a avut loc în urmă cu o săptămână la Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Municipiu, iar astăzi, competiția, aflată la a treia ediție și-a desemnat premianții. Festivitatea de premiere a avut loc în parohia Adormirea Maicii Domnului din cartierul clujean Mănăștur, începând cu ora 13. ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat în deschidere o slujbă de Te Deum, informează radiorenasterea.ro

Apoi, ÎPS sa le-a vorbit participanților despre importanța educației copilului. Totodată, Mitropolitul a apreciat proiectul care se desfășoară aici: „Centrul catehetic de pe langă parohia din Mănăștur merită toată lauda. Proiectul pe care îl desfășoară dânșii este foarte important. Dar în mod special acum, în preajma sărbătorilor, sufletul copilașilor este mai sensibil, și nu numai al lor, ci și al nostru, al tuturor. Și atunci, dacă proiectului i se asociază dascălii și copii vor da rezultate. Nu atât ținuta artistică a felului în care sunt interpretate cântările și poeziile, ci preocupările în sine sunt de mare valoare. Și cred că și ei, chiar dacă vremurile sunt altele, peste ani iși vor aduce aminte de vremea copilăriei lor.”

A urmat programul propriu-zis, care a conținut pricesne interpretate de elevi sub coordonarea prof. Maria Leșe și scenetele: „Calea Crucii”, „Viața lui Iisus” și „A înviat sau nu?”. Momentul artistic s-a încheiat cu un montaj literar, „Hristos, ajutorul meu”. În final, părintele paroh Dan Hognogi a ținut un cuvânt prin care a mulțumit tuturor și i-a felicitat, dorindu-le un post binecuvântat și să se bucure cu toții de Sărbătoarea Învierii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos. Toți participanții au primit daruri constituind dulciuri și cărți de rugăciuni din partea parohiei dar și a ÎPS Andrei.

În Parohia Adormirea Maicii Domnului se desfășoară frecvent activități cu tinerii, menite să îi ajute pe aceștia în creșterea curată și duhovnicească. În fiecare an, parohia organizează și o tabără de tineret la Mărișel, unde tinerii au parte de un program variat care include pe lângă rugăciunile de dimineață și vecernia, jocuri de interior și exterior, sport și ieșiri în natură.

Comentarii Facebook


Știri recente