Concursul „Hristos ajutorul meu”, la Cluj | Trăim ca să mergem în Rai, spune o tânără participantă

concursul Hristos ajutorul meu (1)

Trăim ca să mergem în Rai, acestea sunt cuvintele Ameliei, elevă în clasa a 8-a din cadrul liceului clujean „Eugen Pora”. Ea a participat recent la concursul intitulat „Hristos ajutorul meu”, iar despre ora de religie spune: Îmi place foarte mult această disciplină și cred că este importantă deoarece datorită ei viața noastră are un scop.

Tânăra a fost premiată, alături de 167 copii participanţi la concurs, de Chiriarhul Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Evenimentul a avut loc miercuri, 17 mai 2017, în biserica Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca. Competiția cultural religioasă a fost organizată de liceul clujean „Eugen Pora” şi parohia menţionată, informează Radio Renaşterea.

IPS Andrei i-a încurajat pe elevi să fie slujitori ai Domnului, iar prin atitudinea lor frumoasă să aducă pace în lume:

E atât de frumoasă lumea aceasta pe care Dumnezeu ne-a pus-o la dispoziție și din nefericire sunt și foarte mulți oameni răi. Și atunci cine să stingă această atmosferă rea care se creează? Noi sperăm că dumnevoastră o veți schimba!

Din partea Liceului „Eugen Pora” au participat: doamna director Maria Dorina Borza, cadre didactice și 168 de elevi pe grupe de vârstă. Elevii care au participat la Concursul „Hristos ajutorul meu” au mărturisit că iubesc Religia și că sunt cunoscători de beneficiile pe care le are omul credincios.

Îmi place Religia și mi se pare interesant orice este legat de ea. Cred că religia este importantă pentru a fi fericit și a ști să te bucuri de viață, a spus Roxana, elevă în clasa a 9-a.

Concursul „Hristos ajutorul meu” a ajuns la ediția a 7-a și se dovedește a fi un mijloc real de educare a copiilor în spiritul valorile creștine, subliniază părintele paroh Dan Hognogi:

Dăm Slavă lui Dumnezeu că și această ediție a concursului a fost un succes, copiii și-au însușit multe cunoștințe religioase. La nivelul școlii au participat peste 600 de copii iar cei 168 pe care i-am premiat au fost chiar cei mai buni. I-am premiat pe ei dar cred că fiecare copil care primește raza Luminii lui Hristos merită un premiu prin faptul că se bucură de această educație care îi va prinde bine în viață.

 

Comentarii Facebook


Știri recente