Concursul Dumitru Stăniloae la Giurgiu

La Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ambrozie, în Episcopia Giurgiului s-a desfășurat, astăzi, 23 ianuarie 2013, etapa eparhială a Concursul Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”.

Cei șapte elevi de la Seminarul Teologic din Giurgiu, participanți la concurs au avut de redactat un eseu despre formarea intelectuală și duhovnicească a marelui teolog ortodox român, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

„De la Seminarul Teologic Teoctist Patriarhul din Giurgiu s-au înscris mai mulți elevi la acest concurs, s-au pregătit în timpul vacanței de iarnă citind atât despre viața, cât și despre activitatea Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Constantin Jica, director al Seminarului Teologic Ortodox din Giurgiu.

Apropierea de viața și opera părintelui Stăniloae a constituit un bun prilej pentru elevii seminariști să înțeleagă importanța slujirii preoțești pe toate palierele sale: intelectual, pastoral-misionar și duhovnicesc.

Toți elevii înscriși la concurs au primit din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie – Episcopul Giurgiului premii constând în cărți ale Părintelui Stăniloae, precum și o excursie la mănăstirile și așezămintele din cuprinsul eparhiei.

Concursul este organizat de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educațional și se adresează elevilor de la seminariile și liceele Teologice ortodoxe și studenților și masteranzilor de la facultățile de Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente