Concursul dedicat părintelui Stăniloae la Cluj-Napoca

Joi, 14 martie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca are loc etapa pe mitropolie a concursului național „Părintele Dumitru Stăniloae” din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Concursul constă în susținerea unui examen scris din viața, opera și teologia pr. Dumitru Stăniloae, informează „Ziarul Lumina”.

„Acest proiect este inițiat de Patriarhia Română și se desfășoară la nivelul întregii noastre Biserici. El se adresează în special elevilor seminariști, dar și studenților teologi, cu scopul de a-i familiariza, pe de o parte, cu opera și gândirea marelui teolog, care a fost un real inovator și un real reformator al teologiei noastre ortodoxe, dar și, totodată, de a descoperi talente și viitori cercetători și tineri care să se angajeze în studiu și în dezvoltarea acestei discipline fundamentale care este teologia dogmatică”, a spus pr. Bogdan Ivanov, consilier cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Concursul este organizat pe două secțiuni. Prima, adresată elevilor seminariști, surprinde mai multe aspecte din viața și biografia părintelui Dumitru Stăniloae, în timp ce studenții teologi vor avea subiecte cu privire la opera și gândirea teologică a marelui profesor, conform pr. Bogdan Ivanov. La etapa pe mitropolie a concursului vor participa elevii și studenții care s-au calificat pe locul I la etapele eparhiale. Cei doi câștigători de la această fază mitropolitană se vor prezenta pe 14 mai la etapa finală de la Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente