Concursul Cultură și spiritualitate românească, la Bacău

La Școala „George Bacovia” din Bacău a avut loc pe 2 martie 2013 etapa județeană a concursului național interdisciplinar de limba și literatura română și religie pentru elevii din clasele a V-VIII, „Cultură și spiritualitate românească”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Concursul a avut două secțiuni: secțiunea tematică – „Lumea între sacru și profan” (pentru elevii claselor V-VI) și secțiunea tematică – „Hermeneutica textelor sapiențiale” (pentru elevii claselor VII-VIII). Județul Bacău va fi reprezentat la faza națională a competiției de elevii: Ioana Barcan și Mihail Dumitru, de la Școala Numărul 10 din Bacău.

„Concursul valorifică personalitatea culturală deschisă, flexibilă a elevului capabil de performanță din învățământul preuniversitar. Obiectivul fundamental este centrat pe promovarea interdisciplinarității, prin identificarea arhetipului literaturii de inspirație sacră și valorificând cunoștințele elevilor despre valorile spiritual-românești, cu scopul cultivării respectului față de acestea”, a spus prof. Irina Leonte, inspector școlar de specialitate al disciplinei religie în cadrul ISJ Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente