Concursul „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei“ pentru studenţii ULBS

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu (ULBS) în calitate de partener în cadrul proiectului POSDRU „Studentul consiliat – excelent viitor angajat“ organizează selecţia participanţilor pentru runda a doua a concursului „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei“. La concurs pot participa studenţii din grupul ţintă care au participat la activităţile de consiliere individuală şi de grup (7 ore) organizate în cadrul proiectului, în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Pe parcursul activităţilor de consiliere, studenţii au finalizat planul de dezvoltare a carierei şi s-au înregistrat pe portalul proiectului, înscrierea fiind esenţială pentru participarea la concurs, informează Ziarul Lumina.

Studenţii interesaţi să participe la concurs trebuie să pregătească, în prima etapă, un dosar în care să prezinte planul de dezvoltare a carierei, rezultat în urma şedinţelor de consiliere, în perioada 12-16 ianuarie 2015.

După evaluarea dosarelor, a CV-urilor şi a planurilor de dezvoltare a carierei se vor desemna participanţii calificaţi la etapa a doua (acei studenţi ale căror lucrări au obţinut minimum 75 de puncte). Rezultatele vor fi afişate în data de 20 ianuarie 2015.

Cea de-a doua etapă a concursului constă în participarea la simularea unui interviu de angajare în baza planului de dezvoltare a carierei întocmit de studenţi. Simularea interviurilor de angajare va avea loc în zilele de 21-22 ianuarie 2015, iar în data de 23 ianuarie 2015 vor fi afişate rezultatele. În urma evaluării concurenţilor, fiecare câştigător al concursului primeşte un premiu în valoarea netă de 2000 de lei. De asemenea, toţi concurenţii vor primi o diploma de participare la concurs.

Scopul concursului este de a asigura premisele pentru participarea viitorilor absolvenţi de învăţământ superior pe o piaţă a muncii modernă şi dinamică, prin intermediul unei decizii profesionale bazate pe o adecvată consiliere vocaţională, pe dezvoltarea unui plan de carieră cu obiective clare în care se urmăreşte dobândirea şi formarea acelor competenţe şi abilităţi necesare integrării durabile pe piaţa muncii. În urma participării la concurs se vor selecta 40 cele mai bune planuri de dezvoltare a carierei profesionale şi vor fi premiate cu premii de 2000 lei, fiecare premiu. În această etapă de implementare a proiectului se vor acorda opt premii, conform biroului de presă al ULBS.

Comentarii Facebook


Știri recente