Concursul Bucuria de a fi creștin în eparhiile ardelene

Patriarhia Română organizează, între 1 aprilie și 21 mai, cu prilejul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, concursul-spectacol „Bucuria de a fi creștin”, informează „Ziarul Lumina”.

În Episcopia Oradiei, în cadrul celor patru protopopiate ale eparhiei, se desfășoară concursul pe cele trei secțiuni: interpretarea unui cântec religios sau popular, recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios și interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză.

În Biserica „Cuvioasa Parascheva” din Marghita s-a desfășurat etapa pe Protopopiatul Marghita, la care au participat 53 de elevi din parohiile Abram, Almașu Mic (Balc), Ciuhoi, Ciulești, Cuzap, Sârbi, Tria și Marghita. Toți copiii s-au prezentat îmbrăcați în costumele tradiționale specifice zonelor din care provin. Elevii, împreună cu preoții și profesorii de religie, și-au arătat, prin cântec, poezie și povestire, bucuria de a fi creștini. Toți concurenții au primit diplome de participare, dulciuri și iconițe, iar cei nouă elevi calificați la etapa pe eparhie au fost felicitați.

Și la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Agnita, județul Sibiu, a avut loc etapa pe protopopiat a aceluiași concurs. Copiii de la școlile din parohiile arondate au participat la concurs îmbrăcați în straiele românești specifice Văii Hârtibaciului, organizați în zece echipe, pe cele trei secțiuni.

Toți copiii au primit diplomă de participare și o carte de rugăciuni, iar premianților li s-au adăugat diplome speciale, precum și alte cărți de zidire sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente