Concursul Bucuria de a fi creștin, în Capitală

La Seminarul Teologic Ortodox din București s-a desfășurat, astăzi, 8 mai 2013, etapa pe Arhiepiscopia Bucureștilor a Concursului spectacol „Bucuria de a fi creștin”. Organizată pe trei secțiuni, competiția a reunit 27 de copii și tineri cu vârste între 9 și 15 ani din fiecare protopopiat al eparhiei.

Concursul spectacol a fost inițiat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române în contextul anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena. De organizarea concursului-spectacol s-a ocupat Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În funcție de secțiunea la care au participat, copiii au interpretat un cântec popular sau religios, au recitat poezii religioase sau au interpretat un text sau o scenetă populară cu caracter religios.

Din comisia de evaluare au făcut parte un inspector de religie, un profesor de limba română, dar și inspectori de la sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Juriul a decis ca Arhiepiscopia Bucureștilor să fie reprezentată la ultima etapă a concursului de Larisa Rapa, Cristiana Preoteasa și Alexia Banu, toate trei aparținând Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Breaza, din Protopopiatul Câmpina. Toți copiii au primit diplome de participare și daruri constând în cărți de rugăciuni, icoane, jocuri, dulciuri și echipamente electronice.

Comentarii Facebook


Știri recente