Concursul Bucuria de a fi creștin în Arhiepiscopia Bucureștilor

La Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București a avut loc, ieri, 8 mai 2013, Concursul-spectacol „Bucuria de a fi creștin”, în Arhiepiscopia Bucureștilor, la care au participat copii cu vârsta între 9 și 15 ani, informează Ziarul Lumina.

În sala de festivități a seminarului, copiii și tinerii au cântat cântece religioase specifice perioadei pascale și au recitat poezii cu tematică religioasă și fragmente de proză despre Învierea Domnului și sărbătorile premergătoare Paștilor. La fiecare din cele trei secțiuni ale concursului au participat câte trei reprezentanți din protoieriile Arhiepiscopiei Bucureștilor. Reprezentațiile celor mici au fost jurizate de o comisie din care au făcut parte pr. Ionuț Bărbulescu, directorul Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul”; diac. Adrian Oancea, inspector la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor; Constantin Andrei, inspector la același sector; Mihaela Trifu, profesoară de limba română la seminarul bucureștean; Vasile Boguș, inspector de specialitate la disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov.

„Etapa pe nivelul protopopiatelor a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, iar câștigătorii locurilor I s-au înscris automat la etapa eparhială care a avut loc ieri. La final, toți concurenții au fost premiați de Arhiepiscopia Bucureștilor cu bunăvoința unor sponsori cu care colaborăm îndeaproape, dar și prin contribuțiile protoieriilor, cu participarea consiliilor locale. Copiii au primit daruri, cărți de rugăciune, icoane, jocuri specifice vârstei și cărți de literatură adecvate anilor lor de școală, dulciuri, echipamente electronice. Premierea câștigătorilor locurilor I la nivelul fiecărei eparhii va avea loc pe 20 mai, la etapa națională a concursului care va avea loc la Palatul Patriarhiei”, a spus diac. Adrian Oancea.

Cei care vor reprezenta Arhiepiscopia Bucureștilor la etapa națională a Concursului „Bucuria de fi creștin” sunt: Larisa Rapa la secțiunea de interpretare a unui cântec religios; Cristina Ioana Preoteasa la secțiunea de recitare a unei poezii; și Alexia Banu la secțiunea de interpretare a unui text în proză. Toate cele trei câștigătoare sunt de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Breaza.

„Mă bucură de fiecare dată când văd copii atât de entuziaști și am văzut că un astfel de concurs îi apropie și prin interpretarea unei poezii sau a unui cântec de Dumnezeu, pentru că suntem în perioada de după Învierea Domnului”, a spus prof. Mihaela Trifu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre Sf. Ap. Petru şi Pavel: Diferiți ca temperament și cultură, dar cu foarte multe daruri și virtuți în comun

Patriarhul Daniel a vorbit miercuri în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală despre trăsăturile, viaţa şi activitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, cinstiţi în 29 iunie. ”Considerați primul şi ultimul dintre apostoli Patriarhul României…