Concursul Bucuria de a fi creștin în Arhiepiscopia Aradului

La sfârșitul săptămânii trecute, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Aradului, în prezența și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Timotei, s-a desfășurat etapa eparhială a Concursului național „Bucuria de a fi creștin”, concurs inițiat și desfășurat în întreaga Patriarhie pentru copiii cu vârste între 9 și 15 ani. După ce, potrivit graficului concursului, în întreaga eparhie, în Postul Sfintelor Paști, s-au derulat etapele la nivel parohial și pe protopopiate, câștigătorii premiului I din fiecare protopopiat la cele trei secțiuni: interpretarea unui cântec religios sau popular, recitarea unei poezii și citirea unui text, îmbrăcați în frumoase costume populare, s-au întrecut în a-și arăta măiestria în etapa eparhială, în prezența preoților și profesorilor de religie coordonatori și a părinților care i-au însoțit, informează „Ziarul Lumina”.

Juriul, prezidat de către chiriarh, a fost compus din: diac. prof. Florin Sirca, inspector de religie în cadrul ISJ Arad, diac. prof. Paul Orădan, Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” Arad, prof. Irina Ancuța, Seminarul Teologic Ortodox Arad. În final au fost desemnați câștigătorii premiilor și mențiunilor, toți participanții fiind răsplătiți din partea Centrului eparhial cu diplome și daruri, constând în icoane și cărți religioase. Câștigătorii premiilor I și reprezentanții eparhiei în etapa națională, ce se va desfășura în perioada 20-21 mai la Sfânta Patriarhie, sunt: eleva Briana Brad, Parohia Bârsa, Protopopiatul Sebiș – interpretarea unui cântec religios; elevul Mihai Murgu, Parohia Groșii-Noi, Protopopiatul Lipova – recitarea unei poezii; elevul David-Alexandru Steop, Parohia Vladimirescu I, Protopopiatul Arad – secțiunea proză. În cuvântul adresat participanților, IPS Arhiepiscop Timotei a menționat: „Cu acest concurs, prezenți în portul nostru național, care are simbolismul și semnificația lui, prin care identificăm pe Columnă strămoșii, am dat o mărturie de credință, sub un nume semnificativ: «Bucuria de a fi creștin». Finalizat, la nivel eparhial, într-o zi – 9 mai – închinată Independenței României și Zilei Victoriei Europei creștine, arătând că noi suntem români, noi suntem creștini, noi suntem creștini ortodocși, am făcut o lucrare mare pe tărâm național și bisericesc, de valorificare a credinței și datinilor”.

Înalt Preasfinția Sa i-a felicitat pe toți copiii participanți la concurs, pe preoții și profesorii de religie care s-au ocupat de pregătirea acestora, pe părinții care i-au însoțit.

Comentarii Facebook


Știri recente