Concurs național pentru pictorii de icoane

Patriarhia Română prin Sectoarele Cultură și patrimoniu religios și Teologic-educațional organizează anul acesta cea de-a doua ediție a Concursului național „Icoana ortodoxă – lumina credinței”.

Concursul se desfășoară până în luna mai pe două secțiuni: Pictură în tehnica fresco și Pictură în mozaic, ambele stil neobizantin.

Premierea câștigătorilor concursului se va face în ziua de 21 mai, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, cu prilejul hramului istoric al Catedralei patriarhale.

Obiectivul general al Concursului Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” este păstrarea tradițiilor religioase și culturale, prin punerea în valoare a talentelor în pictura bisericească.

Cei interesați pot afla mai multe despre condițiile de participare și alte informații despre concurs de pe prima pagină a site-ului www.patriarhia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…