Concurs de reviste religioase la Timișoara

La Timișoara a avut loc, astăzi, 10 iunie 2013, ediția a XI-a a unui concurs la care competitori au fost reviste cu tematică religioasă. Jurizarea s-a făcut la Centrul eparhial al Mitropoliei Banatului, revistele fiind înscrise la două secțiuni: publicații parohiale și publicații școlare.

„Dacă la început am organizat doar concurs de reviste școlare am constatat că majoritatea preoților sunt de fapt în spatele acelor tineri care scriu la aceste reviste școlare care îi îndrumă și îi sfătuiesc să scrie cât mai bine și mai frumos despre Domnul Iisus, despre învățătura Bisericii, despre ceea ce înseamnă cultură și tradiție în viața Bisericii noastre. De aceea, am hotărât împreună cu inspectoratul școlar ca pe lângă revistele școlare cu un conținut religios să aducem și revistele parohiale care mai nou devin o sursă importantă de informație religioasă pentru toți credincioșii din comunitățile unde apar aceste reviste”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Zaharia Pereș, Consilier al Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La prima secțiune, premiul I pentru foaie religioasă a fost acordat publicației „Arhanghelul” din parohia Birda, iar pentru revistă religioasă publicației „Candela Pesacului” din parohia Pesac.

La cea de-a doua secțiune, premiul I pentru revistă școlară cu ISSN s-a acordat publicației „Copilul – candela nestinsă” a Școlii Gimnaziale Nr. 27 din Timișoara, iar pentru foaie religioasă școlară i-a fost acordat publicației „Lumină pentru suflet” a Școlilor gimnaziale Giroc și Chișoda.

Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu și liceu și parohiilor Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente