Concurs de proiecte sociale, adresat copiilor

Copiii din parohiile Bisericii noastre sunt invitați să participe, în această perioadă, la un concurs de miniproiecte sociale. Competiția, intitulată ”Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, este organizată de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române și se adresează copiilor, preoților și profesorilor de Religie implicați în Programul „Hristos împărtășit copiilor”, potrivit TRINITAS TV.

Concursul vine în contextul Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi. Pentru a marca fiecare astfel de an, Patriarhia lansează competiții de proiecte adresate copiilor, iar cei mici participă cu entuziasm.

Concursul de anul acesta își propune să implice copiii în acțiuni de ajutorare a celor suferinzi.

Copii cu vârste între 7 și 17 ani se vor grupa în echipe coordonate de câte un preot și, eventual, de câte un profesor de Religie. Echipele participante vor concepe mini-proiecte prin care vor încerca să-i ajute pe cei aflați în situații dificile: familii sărace, bătrâni bolnavi și singuri, copii abandonați sau alte categorii defavorizate.

Proiectele vor fi finanțate de fiecare echipă prin implicarea comunității parohiale și a autoritățile locale.

Echipele vor depune spre evaluare descrieri detaliate ale proiectelor implementate. Se va acorda o atenție specială modului în care proiectele sensibilizează opinia publică. De asemenea, se vor puncta creativitatea, complexitatea și eficiența proiectelor.

Evaluarea se va face în două etape, la nivel de protopopiat, iar apoi la nivel de eparhie. Pe 21 mai, de hramul Catedralei Patriarhale, câștigătorii din fiecare eparhie vor fi premiați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente