Concurs catehetic la Belinț

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojeanul, s-a desfășurat în cadrul Centrului zonal Belinț etapa zonală a concursului județean de religie „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, informează „Ziarul Lumina”.

Această etapă a fost organizată de către pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, pr. Daniel Otescu, parohul bisericii din Belinț, și Laurian Micu, profesor de religie la școala din Belinț. De asemenea, a fost prezent și pr. Aurel Cristian Tomescu, referentul catehetic al concursului. Evenimentul a avut loc în biserica ortodoxă din Belinț, unde au participat 23 de copii din localitățile învecinate, la cele 5 secțiuni gimnaziale. Tema concursului „Credință și libertate” stă în strânsă legătură cu proclamarea anului 2013 de către Patriarhia Română ca Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, la împlinirea a 1.700 de ani de la Edictul de toleranță religioasă de la Milano (313) dat de Sfântul Constantin cel Mare, împăratul Imperiului Roman (306-337).

S-au calificat pentru etapa finală din 11 iunie următorii elevi: Izabela Oprișoni, Bianca Barboni, Miruna Vârtopeanu, Denisa Andreea Țudic, Anca Balaci și Camelia Drăghicescu. Toți participanții au fost răsplătiți cu diplome și icoane.

Comentarii Facebook


Știri recente