Concertul anual al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”

Clujenii sunt invitați să participe la Concertul anual al Fundației Mitropolitul Bartolomeu, organizat de fiecare dată în ultima decadă a lunii martie. Potrivit radiorenasterea.ro, în acest an, evenimentul va avea loc joi 26 martie 2015 și va fi un regal al cvintetelor lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Spectacolul va începe la ora 19:00, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș Bolyai și va fi susținut de Cvartetul Transilvan al Filarmonicii de Stat din Cluj-Napoca. Inedită în acest an va fi prezența pe scenă a violonistului Peter Rosenberg din Germania, alături de membrii Cvartetului Transilvan, Gabriel Croitoru și Nicușor Silaghi la vioară, Marius Suărășan la violă și Vasile Jucan la violoncel. În deschidere, publicul se va bucura de un microrecital al coralei Psalmodia Transylvanica, dirijată de părintele profesor Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Un alt invitat special al Fundației Mitropolitul Bartolomeu va fi profesorul Matei Cazacu de la Paris, un cunoscut istoric și eseist, a anunțat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

Concertul anual al Fundației Mitropolitul Bartolomeu, aflat la a V-a ediție, a devenit deja tradiție pentru publicul clujean. Intrarea la spectacol va fi liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente