Concertele Corului de Copii Symbol

Corul „Symbol” al Patriarhiei Române are, în această perioadă, mai multe concerte. Grupul cântă la mai multe biserici, iar pe 25 martie va susține un concert în Sala „George Enescu” a Conservatorului bucureștean.

„Vrem să valorificăm repertorul religios și ca atare duminică, pe 17 martie, avem un concert la Biserica Sfânta Treime-Tei unde preot paroh este părintele consilier Alexandru Moțoc. Liturghia este armonizată de Nicolae Lungu, dar avem și piese de Dumitru Stancu, de Gheorghe Cucu, de Constantin Arvinte. La Chinonic vom cânta lucrări din repertoriul Triodului, însă concertul propriu-zis va avea loc după Apolis, între Apolis și Miruit. Sâmbătă, pe 23 martie, de la orele 12:30, participăm la prima ediție a festivalului Buna Vestire care se organizează la Palatul Național al Copiilor. Duminică, pe 24 martie cântăm Liturghia la Biserica Olari unde preot paroh este părintele Mihai Iordache. Luni, pe 25 martie avem concertul nostru de sine stătător la Conservator la orele 19:00 pentru ca duminică pe 31 martie să încheiem luna martie cu un concert la Biserica Militari I unde preot paroh este părintele decan Ștefan Buchiu”, a declarat pentru TRINITAS TV Diac. Jean Lupu, dirijorul Corului „Symbol”.

Corul „Symbol” va pregăti în perioada următoare cel de-al XIV-lea CD. Înființat în 1990, corul are în prezent peste 70 de membri. Repertoriul cuprinde muzică bisericească bizantină, creații corale bisericești ale compozitorilor români și străini, prelucrări de folclor românesc, muzică clasică românească și universală, colinde tradiționale românești și străine.

Comentarii Facebook


Știri recente