Concerte prepascale la Suceava

Casa de Cultură din Suceava a găzduit marți, 23 aprilie 2013, concertele „Postul Mare – cântări și versuri” și „În vremea aceea”, dedicate cinstirii patimilor Mântuitorului Hristos, informează „Ziarul Lumina”.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Arhiepiscopia Tomisului au organizat, în ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, concertele „Postul Mare – cântări și versuri” și „În vremea aceea”. În cadrul primului concert au interpretat grupuri corale din Eparhia Sucevei și Rădăuților (Ansamblul „Balada Bucovinei”, grupul de copii de la Școala Șcheia, Corul de copii „Floarea speranței” al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Ilișești, Formația „Crescendo” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Grupul vocal „Flori de măr” al Căminului Cultural Râșca, Corul „Vox Campus” al parohiei „Sfântul Nicolae” Capu Câmpului și Corala „Sfântul Leontie” din Rădăuți) și din Arhiepiscopia Tomisului (Corala „Armonia” și Corala „Cuvânt bun”).

Manifestarea, organizată de Sectorul cultural al Eparhiei Sucevei și Rădăuților, s-a bucurat de prezența Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și a Înalt Preasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Alături de cei doi ierarhi, la concert au mai fost prezenți părinții consilieri ai Centrului eparhial Suceava și sute de suceveni de toate vârstele. Oamenii au apreciat cântările deosebit de frumoase ale bucovinenilor care au urcat pe scenă, mai ales că mulți dintre ei au venit îmbrăcați în costume naționale. De asemenea, cei prezenți au fost impresionați de modul în care a fost pus în scenă concertul „În vremea aceea”, o frescă muzicală pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu.

„Îndrăgim cântarea bisericească pe care o intonăm pe scenă și nu numai. Cântarea bisericească ne face mai buni. Trebuie să respectăm tradiția și Biserica pentru că ele aparțin neamului nostru. Ansamblul pe care îl reprezentăm se străduiește de peste două decenii să-și manifeste credința prin cântarea religioasă și să mențină tradiția prin portul popular”, a spus prof. Oana Maria Sârbu-Botezat, dirijorul Ansamblului „Balada Bucovinei” din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente