Concert de muzică religioasă la Torino

În Biserica „Sfânta Cruce” din Torino a avut loc sâmbătă, 11 mai, 2013, începând cu ora 19.00, un eveniment special cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști: un concert extraordinar oferit în dar credincioșilor acestei parohii de Corul psaltic Dynamis și Corala Anghelos, coordonate de părintele Iustin Androne, împreună cu grupul de tineri Nepsis.

„Programul artistic a fost deschis de Corul Dynamis cu cinci cântări specifice marelui praznic al praznicelor: Cântările I, III, VI, VIII din Canonul Învierii, Stihirile Paștilor urmate de Slava†¦, Ziua Învierii, axionul Îngerul a strigat și Hristos a înviat – versiune aghioritică. Toate aceste piese deosebit de frumoase au reamintit că Învierea este cheia fericirii noastre veșnice și că această fericire începe încă de aici, prin învierea noastră împreună cu Hristos. Concertul a fost continuat de Corala Anghelos, care a interpretat de asemenea cinci piese: un fragment din Stihirea glasului VIII de la Vecernia de sâmbătă seara, Εξέδυσάν με ϔα ιμάϔιά μου, solist părintele Gabriel Burcescu, o cântare care a amintit că darul duhovnicesc al bucuriei Învierii este strâns legat de pătimirile Mântuitorului, condacul Cu trupul adormind, Fecioară Curată și Balada lui Constantin Brâncoveanu, piesă din folclorul românesc care arată ce înseamnă să trăiești cu adevărat dragostea și nădejdea în Hristos Cel Înviat”, a precizat Andrei Valeriu Grosu.

După aceste minunate cântări părintele Iustin Androne a mulțumit tuturor celor prezenți, în special membrilor celor două coruri care au dat celor trei luni de pregătire intensă o finalitate remarcabilă, reușind să aducă bucuria Domnului în inimi și suflete și să dea dovadă că se poate trăi frumos.

Părintele paroh Lucian Roșu a mulțumit, de asemenea, celor două coruri, numindu-le coruri de îngeri, vrând să arate prin aceasta atât calitatea vocilor care au răsunat armonios în biserică, cât mai ales deosebita frumusețe a omului care Îi cântă lui Dumnezeu. Fiecare corist a primit în dar câte o icoană și o carte despre Sfântul Nectarie.

„Concertul a fost încheiat de cei mai mici îngeri din Frăția Nepsis, care prin cântecele lor au lăsat să se înțeleagă că viitorul sună minunat și că Învierea Domnului este cu adevărat prilej de înnoire a vieții noastre” a mai declarat Andrei Valeriu Grosu potrivit episcopiaitaliei.it.

Comentarii Facebook


Știri recente