Concert de muzică bizantină la Varșovia

Grupul psaltic ‘Stavropoleos’ va susține astăzi, 20 august, un concert de muzică bizantină în Biserica Dominicană din orașul Varșovia. Concertul este organizat de către Institutul Cultural Român de la Varșovia, în colaborare cu Fundația Capella Cracoviensis, cu prilejul celei de-a XXXV-a ediții a Festivalului Internațional ‘Muzică în vechea Cracovie’, informează site-ul Institutului Cultural Român de la Varșovia, citat de „Ziarul Lumina”.

Festivalul Internațional de la Varșovia este unul dintre principalele festivaluri ale celei de-a doua capitale culturale a Poloniei. Derulat în fiecare an începând cu 1975, festivalul ‘Muzică în vechea Cracovie’ este unul dintre cele mai prestigioase și vechi festivaluri de muzică din Polonia. Se reunesc soliști, coruri, formații camerale și orchestre din întreaga lume. Concertele au loc timp de 17 zile în diverse locuri din oraș, precum biserici, muzee, curți interioare ale unor clădiri istorice sau în mine de sare, în funcție de caracterul muzicii. Anul acesta, printre participanți se numără muzicieni din: Elveția, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Rusia și Statele Unite ale Americii.

Grupul psaltic ‘Stavropoleos’ a fost înființat în anul 1994 și a susținut concerte în multe orașe din țară și străinătate (Cipru, Polonia, Grecia, Franța, Austria, Germania, Italia, dar și America și Japonia). De asemenea, grupul psaltic a participat la festivaluri și congrese de muzică sacră, precum cele de la Czestochowa, în 1995; Timișoara, în 1998; Bielsko-Biala, în 2002; București, în 2002; Kiev, în 2004; Wroclaw, 2005). Grupul ‘Stavropoleos’ a înregistrat numeroase casete audio și compact-discuri, alte cântări fiind apărute pe două antologii ce grupează mai mulți interpreți, produse de casa de discuri Musica Sancta din Israel și de Fundația Syndesmos din Paris.

Comentarii Facebook


Știri recente