Concert de Florii în Parohia Coslada, Spania

În Duminica Floriilor, în biserica parohială „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada – Spania, credincioșii au participat la Sfânta Liturghie, ocazie cu care s-au cuminecat, iar la final au primit ramuri binecuvântate de salcie.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh George Cimpoca le-a reamintit credincioșilor prezenți: „Din seara aceasta încep deniile, cu patimile lui Hristos. Sunt cele mai frumoase și mișcătoare slujbe și cântări de peste an. Veniți seară de seară cât mai mulți la sfânta biserică. Cum putem noi să dormim sau să lipsim din biserică când Hristos priveghează și se roagă pentru toată lumea? Cum putem noi să râdem și să bem când Fiul lui Dumnezeu este dat în mâinile hulitorilor și ucigașilor necredincioși? Cum să lipsim de la biserică acum, când Hristos este trădat de propriul său ucenic și este vândut iudeilor ca să fie judecat și răstignit? Să mergem săptămâna aceasta după Iisus Hristos, pe drumul Crucii, care pentru noi este drumul vieții, al iertării și al mântuirii. Fără acest drum nimeni dintre oameni nu se poate mântui”.

Seara, a avut loc în biserica parohială concertul de imne și cântări, specifice Săptămânii Patimilor, intitulat: „Ca un om ai murit, de-a Ta voie, Doamne†¦!” Pregătit de tinerii și copiii parohiei, preț de un ceas jumătate, programul a cuprins poezii religioase și cântări, precum: Iată, Mirele vine în miezul nopții†¦, Cu noi este Dumnezeu†¦, Doamne al puterilor†¦, Slavㆦ Și acum†¦ „Dezbrăcatu-M-au†¦”, Cămara Ta, Mântuitorul meu†¦, Prohodul Domnului etc., care au anticipat atmosfera specifică deniilor acestei perioade liturgice, a precizat Părintele George Cimpoca, parohul Bisericii „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada.

Spectacolul s-a încheiat cu o agapă pregătită de sărbătoriții zilei.

Comentarii Facebook


Știri recente