Concert de excepție la Reșița

Joi, în Biserica „Schimbarea la Față” – Govândari din Reșița a avut loc spectacolul „În vremea aceea”, frescă muzicală compusă de preotul Ioan Popescu-Runcu. Au interpretat coralele „Armonia” și „Cuvânt Bun” ale Arhiepiscopiei Tomisului.

La concert a participat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie și ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, informează TRINITAS TV.

„În aceste cântări stau momentele răscumpărării noastre. Suntem noi înșine cuprinși în aceste cântări și trebuie să simțim că ascultându-le și înțelegându-le și purtând fiori în sufletele și în trupurile noastre noi suntem părtași la Patimile Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus cu această ocazie ÎPS Părinte Teodosie

„Ne-am înălțat duhovnicește în această seară și am meditat la scara duhovnicească la care se cuvine să medităm în această săptămână a patra din Postul Mare pentru că în duminica ce urmează îl vom prăznui cu toții pe Sfântul Ioan Scărarul cel care a sintetizat învățătura ascetică din primele veacuri creștine”, a spus PS Părinte Lucian.

În prezent, Corala „Armonia” numără 20 de membri, abordând un repertoriu divers: piese religioase polifonice și monodice, folclor românesc, colinde tradiționale românești și străine, cât și piese din repertoriul clasic universal.

Au participat preoți din Reșița și împrejurimi, oameni de cultură și foarte mulți credincioși.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catedrală Naţională şi lucrare socială – Sinteza activităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2018

În cadrul ședinței anuale a Consiliului Național Bisericesc din 19 februarie 2019, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat raportul-sinteză privind activitățile din Patriarhia Română în 2018 intitulat „Catedrală Naţională şi lucrare socială”. Catedrală Naţională şi…