Concert de cameră la Palatul Arhiepiscopal din Argeș

În a cincea zi a manifestărilor dedicate cinstirii Sfântului Voievod Neagoe Vodă Basarab, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat vineri, 27 septembrie 2013, un concert de cameră pentru toți iubitorii de muzică clasică. Evenimentul a avut loc în sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

Într-o atmosferă deosebită, asemănătoare cu serile muzicale regale, cei prezenți au urmărit un program muzical diversificat care a cuprins piese ale compozitorilor Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, György Ligeti, Sergei Prokofiev, Ludwig van Beethoven și Antonín Dvořák.

Manifestarea se încadrează în seria de concerte de cameră SoNoRo Conac, un proiect derulat în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.

Seria de concerte de cameră SoNoRo Conac a fost deschisă pe 24 iunie, la Casa Mincu din București, și continuă până pe 30 septembrie 2013, potrivit eparhiaargesului.ro.

În această seară la Curtea de Argeș au concertat Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă), Christian Naș (violă) și Andrei Ioniță (violoncel).

„SoNoRo Conac” este titulatura generică a întregului proiect, redusă, în mod asumat, la numele unui singur obiect arhitectural – conacul – chiar dacă seria de concerte este gazduită și de edificii precum castele sau biserici. Asocierea muzicii cu aceste opere arhitecturale emblematice sugerează nevoia de respect și atenție, de sprijinire și recuperare, inclusiv din partea lumii muzicale, a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

Comentarii Facebook


Știri recente