Concert caritabil la Craiova în sprijinul persoanelor de vârsta a treia

În Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din cartierul Craioviţa Nouă, duminică, 13 decembrie 2015, la finalul Sfintei Liturghii, Grupul coral al Seminarului Teologic Sfântul Grigorie Teologul din Craiova şi Grupul coral al Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul au susţinut un concert de colinde cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului, informează Pr. Gheorghe Cioiu.

Concertul a avut un scop caritabil, donaţiile oferite cu acest prilej şi în zilele premergătoare concertului au avut ca scop ajutorarea persoanelor de vârsta a treia din parohie.

“Dorim să realizăm o punte de legătură între credincioşii prezenţi în biserică, la Sfânta Liturghie, şi cei care, din motive obiective şi binecuvântate de Dumnezeu, se află acasă şi nu pot fi alături de noi, la biserică, pentru că avem în parohia noastră mulţi bătrâni singuri şi bolnavi, oameni care trebuie să simtă şi ei bucuria praznicului Naşterii Domnului” a mărturisit părintele paroh Marius Neacşu.

După cum ne-a precizat părintele prof. Cristin Sperlea, concertul caritabil de la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul face parte dintr-un dintr-un proiect mai amplu, derulat de Seminarul Teologic din Craiova sub genericul Tinerii elevi seminarişti în viaţa pastorală a parohiei. Proiectul presupune implicarea mai activă a elevilor seminarişti în viaţa parohiei, pentru a îmbina astfel activităţile practice cu noţiunile teoretice pe care le învaţă la şcoală.

Comentarii Facebook


Știri recente