Concert aniversar al Corului Trysaghion

De la ora 19:00, Ateneul Tătărași Iași va găzdui mâine-seară concertul aniversar al Corului psaltic „Trysaghion”. Intrarea la eveniment, ce marchează 4 ani de la înființarea corului ieșean, va fi liberă, informează „Ziarul Lumina”.

Corul psaltic „Trysaghion” din Iași sărbătorește 4 ani de la înființare printr-un concert aniversar, ce va avea loc mâine, 27 noiembrie 2013, la Ateneul Tătărași Iași, cu începere de la ora 19:00.

„Corul „Trysaghion” a fost înființat în luna noiembrie a anului 2009, la inițiativa unor tineri iubitori de muzică bisericească psaltică care s-au unit într-un gând și într-o suflare, tineri care pe atunci erau studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și ai Universității ieșene „George Enescu” din Iași, iar în prezent sunt studenți, absolvenți sau masteranzi ai celor două instituții. În decursul celor 4 ani de activitate, Corul „Trysaghion” a participat la diverse evenimente artistice, susținând concerte în țară și răspunzând oricărei chemări la hramuri, momente culturale etc. În prezent, corul este format din 30 de membri care, la împlinirea celor 4 ani de activitate intensă, se unesc din nou în rugăciune, pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de-a lungul timpului. Astfel, concertul propus de Corul „Trysaghion” se dorește a fi nu un spectacol, ci o rugăciune, având toate caracteristicile artelor frumoase”, a subliniat Alexandru Tecuceanu, dirijorul Corului „Trysaghion”.

Intrarea la evenimentul organizat de Corul psaltic „Trysaghion” și de Ateneul Tătărași Iași va fi liberă.

Next Sunday the Church will be in the Fifteenth Sunday after Pentecost.

Comentarii Facebook


Știri recente