Concert al Coralei Patriarhiei la Constanța

Astăzi, 6 octombrie, începând cu ora 17.00, la Muzeul de Artă din Constanța de pe Bulevardul Tomis nr. 82, Corala ‘Nicolae Lungu’ a Patriarhiei Române, dirijată de părintele Stelian Ionașcu, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București, va susține un concert de muzică religioasă. Intrarea la concert este gratuită.

Duminică, 7 octombrie, Corala Patriarhiei Române va participa la Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală ‘Sfinții Apostoli Petru Și Pavel’ din Constanța și va cânta răspunsurile liturgice.

‘Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluției muzicale polifonice la noi. Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepție în dirijat și compoziție (Nicolae Lungu, arhim. Visarion, Gheorghe Cucu). Acești artiști au adus constant noi forme și direcții în evoluția muzicii corale românești și au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie și societate’, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Comentarii Facebook


Știri recente