Comuniunea sfinților în Capitala României

Hramul Catedralei patriarhale este, an de an, prilejul de întâlnire în rugăciune a sute de mii de credincioși din țară și de peste hotare. Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a luat amploare în ultimul timp, din 2008 instituindu-se o tradiția aducerii, alături de moaștele Ocrotitorului Bucureștilor, a altor odoare sfinte, informează TRINITAS TV.

Acum 6 ani a fost organizat pentru prima dată în București Pelerinajul „Calea Sfinților”. Atunci au fost aduse în Capitală, de la Mănăstirea Panaghia Soumela din Grecia, moaștele Sfântului Apostol Pavel.

În 2009, credincioșii s-au putut închina la moaştele Sfântului Vasile cel Mare, aduse de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei. Un an mai târziu, de la Mănăstirea Ikosifinissa din Grecia a fost adus un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci.

În anul 2011, sărbătoarea de la București a devenit una a întregii țări pentru că, pentru a doua oară, moaștele ocrotitorului României, Sfântul Apostol Andrei, ajungeau de la Patras la cei pe care-i încreștinase. În anul 2012, atunci când Biserica Ortodoxă Română a omagiat Taina Sfântului Maslu, punând un accent deosebit pe îngrijirea celor suferinzi, la București au fost aduse, de la Eghina, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli.

Anul trecut, pelerinii veniţi pe Colina Bucuriei s-au putut închina la moaştele Sfântului Mare Mucenic Artemie, aduse de la Mănăstirea Căldăruşani, la icoana făcătoare de minuni a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi din moaştele Sfintei Elena, şi la icoana istorică a Sfântului Împărat Constantin, acestea din urmă fiind aduse din Grecia.

Comentarii Facebook


Știri recente