Comuniune duhovnicească la hramurile mănăstirilor Brebu și Călugăra

La sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, mănăstirea Brebu și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie, a fost săvârșită, din încredințarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului. Din soborul slujitor au mai făcut parte și părintele Gabriel Gozman, consillier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului, părintele Liviu Drăgan protopopul Caransebeșului, dar și alți preoți. La Sfânta Liturghie au participat un numeros însemnat de credincioși dintre care foarte mulți la momentul potrivit s-au împărtășit cu Dumnezeieștile Taine. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Gabriel Gozman în cadrul căruia a subliniat importanța cinstirii Maicii Domnului, după cum ne-a transmis Darius Herea.

Mănăstirea Brebu a luat ființă în anul 1997 din inițiativa primarului comunei Brebu, domnul Ioan Păcurariu, a credincioșilor din satele învecinate și a familiei Toma Ițariu, care a donat terenul necesar construirii unei așezări monahale, în locul numit Valea Popii, între localitățile Brebu și Soceni. Piatra de temelie pentru biserică și pentru clădirea care cuprinde trapeza, bucătăria, chiliile maicilor și un arhondaric s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfințitul Episcop Laurențiu Streza. Construcția bisericii s-a definitivat și a fost sfințită la 1 octombrie 1999. În anul 2000, la propunerea chiriarhului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ridicarea lăcașului la rang de mănăstire cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.

Și mănăstirea Călugăra a îmbrăcat haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în altarul de vară de părintele Alin Câmpean consilier administrativ-bisericescesc, delegatul Preasfințitului Lucian, înconjurat de un numeros sobor de preoți. La slujbă au participat un număr impresionant de credicioși.

Mănăstirea Călugăra a fost sfințită in ziua de 1 octombrie 1861cu mare fast de episcopul Emilian Kengelat din Vârșeț, dăruindu-i-se hramul Acoperământul Maicii Domnului și Sf. Mucenic Procopie, mutat apoi la data de 14 septembrie, la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci.

Comentarii Facebook


Știri recente