Comunitatea românească din Zagreb şi-a sărbătorit hramul principal

Românii ortodocşi din capitala Croaţiei l-au cinstit pe Sfântul Ioan Botezătorul cu prilejul sărbătorii din 24 iunie. Capela românească din Zagreb are ca hram principal sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Liturghia din 21 iunie a fost oficiată de părintele Nicolae Ceruţă care a reamintit că este „al patrulea an de când comunitatea sărbătorește hramul istoric”.

„În cuvântul de învățătură am evidențiat puterea postului și a rugăciunii pentru a obține de la Dumnezeu anumite daruri și, în special, pentru obținerea celui mai important dar al vieții: copiii”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Nicolae.

La slujbă au asistat credincioşi din capitala Croaţiei, dar şi oficialităţi ale statului. Foto credit: Pr. Nicolae Ceruţă.

„Ne-am bucurat să îi avem prezenţi pe domnul Ambasador Constantin Mihail Grigore și pe doamna Corina Mihaela Galațanu, Consulul Ambasadei”, a precizat pr. Ceruţă.

După liturghie, părintele Nicolae a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii lăcaşului de cult.

Parohia Ortodoxă Română din Zagreb a fost înființată în ședința Consiliului Național Bisericesc din 16 martie 2017.

Lăcaşul de cult care deservește românii ortodocşi din regiunea capitalei croate are hramurile „Sfântul Ioan Botezătorul” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena”.

Foto credit: Pr. Nicolae Ceruţă

Comentarii Facebook


Știri recente