Comunitatea românească din Micherechi are un nou paroh

Preasfințitul Părinte Siluan l-a prezentat duminică, 13 februarie, pe noul preot paroh al comunității românești din Micherechi. Instalarea a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate.

Alături de ierarh din soborul de preoți au făcut parte pr. Cosmin Pop, protopop de Dobrițân, pr. Aurel Becan, protopop de Seghedin, pr. Ionuț Teodor Negrău, noul preot paroh al Micherechiului și Arhidiaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula.

„Cu nădejde urmând dorinței și așteptărilor credincioșilor l-am încredințat astăzi pe noul lor preot paroh, pe părintele Ionuț Teodor Negrău, care are aproape 12 ani de slujire în cadrul comunității ortodoxe românești din Ungaria, și tot în Bihorul unguresc la Parohia Săcal, unde a acumulat o frumoasă experiență și unde de asemenea și-a lăsat și sfinția sa loc în sufletele credincioșilor de acolo”, a declarat PS Siluan pentru Trinitas TV.

După instalarea pr. Ionuț Teodor Negrău, Părintele Episcop i-a îndemnat pe credincioșii din Micherechi să-l sprijine pe noul lor paroh și să-i fie alături.

La final, a fost oficiată slujba de pomenire a pr. Ioan Bun, fostul paroh al comunității din Micherechi, care a trecut la Domnul în urmă cu 6 săptămâni.

„Aici la Parohia Micherechi am săvârșit astăzi și rugăciunea de pomenire la șase săptămâni de la plecarea la cele veșnice a părintelui Ioan Bun, care aproape 26 de ani i-a păstorit pe românii din Micherechi și a pus mult suflet, având o experiență frumoasă și la parohiile din România, din Arhiepiscopia Aradului, aflate aproape de graniță, cât și la românii din Bihorul unguresc”.

„Iată că o parte foarte importantă a vieții sale, a sufletului și a lucrării sale le-a așezat aici în biserica și în sufletele oamenilor din Micherechi până la mutarea sa la cele veșnice. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i răsplătească osteneala și slujirea la Sfântul Altar și în sufletele credincioșilor și să-i dăruiască Împărăția Cerurilor”, a adăugat ierarhul.

Biserica din Micherechi are hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Nașterea Maicii Domnului” și a fost construită între anii 1836-1849, pe locul unei biserici mai vechi, de lemn, din 1773.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei / Arhid. Emanuel Văduva

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente