Comunitatea românească din Bor, Serbia, are noi membri

Comunitatea ortodoxă românească din satul Metovnița, comuna sârbească Bor, s-a întărit din Duminica Sfinților Români cu două familii de români timoceni prin săvârșirea slujbei botezului.

Încreștinarea lor a fost oficiată de pr. Bojan Aleksandrovici, parohul Mălainiței și al Remesianei, protopop al Daciei Ripensis și vicar-administrativ al Timocului, împreună cu pr. Antonie Isac, parohul Borului, după cum ne informează Ziarul Lumina. Deși acest lucru ar putea părea un fapt firesc în viața Bisericii, pentru românii de pe Valea Timocului este un fapt însemnat, deoarece, timp îndelungat, ei au fost privați de slujbe în limba română și slujitori români, de asemenea nici ierarhia sârbă nu și-a dat interesul, lucru ce a determinat în anumite cazuri refuzul românilor de a li se săvârși anumite slujbe într-o limbă străină și impusă.

De câțiva ani, cei cinci preoți români sunt solicitați să săvârșească Taina Sfântului Botez pentru persoane adulte, precum a fost cazul duminică, sau alte rânduieli bisericești, precum săvârșirea slujbei de înmormântare pentru cei răposați care nu au avut parte de această mângâiere și ușurare.

Comentarii Facebook


Știri recente