Comunitatea parohială din Roquetas de Mar a sărbătorit Ziua Românilor de Pretutindeni

Membrii comunității parohiale din Roquetas de Mar au sărbătorit duminică Ziua Românilor de Pretutindeni prin participarea la Sfânta Liturghie și printr-un concert de muzică românească.

Această zi dedicată românilor este celebrată anual în ultima duminică a lunii mai.

Sărbătoarea a început prin oficierea Sfintei Liturghii în lăcașul de cult al parohiei Roquetas de Mar, aceasta fiind prima biserică ortodoxă românească construită pe teritoriul Spaniei.

La slujbă a fost prezent Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, precum și numeroși credincioși din cadrul comunității parohiale.

Părintele Gheorghe Adrian Fofiu, părintele paroh a transmis mulțumiri doamnei ministru pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, pentru spriijinul acordat în construirea primei biserici ortodoxe românești de pe teritoriul Spaniei.

Evenimentul cultural

În seara de duminică, 27 mai, peste 500 de români au fost prezenți în Sala Școlii de Muzică din El Parador, pentru a participa la spectacolul organizat în cinstea Zilei Românilor de Pretutindeni.

În deschiderea spectacolului au luat cuvântul Robert Claudiu Hellvig, consul al României în Almeria, Gabriel Amat Ayllón, primarul municipiului Roquetas del Mar, domnul Nicolae Brânzea, director general adjunct IEH și părintele Gheorghe Adrian Fofiu.

Domnul Nicolae Brînzea a spus despre această zi că „aparține tuturor românilor, indiferent unde se află, pentru că generează un dialog de iubire între cei plecați să muncească peste hotare și cei dragi rămași acasă, în țară”.

Pe scenă au urcat artiștii Dinu Iancu Sălăjanu și Aurelian Temișan.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei și Parohia ,,Botezul Domnului”, din Roquetas de Mar, Spania.

Foto credit: IEH

Comentarii Facebook


Știri recente