Comunitatea parohială din Bărcu-Goşmani a construit o casă pentru două persoane neajutorate

Două surori cu probleme de sănătate din Bărcu-Goşmani, judeţul Bacău, îşi vor petrece iarna într-o locuinţă nouă.

După ce vechea casă a fost distrusă într-un incendiu, comunitatea parohială s-a mobilizat şi a construit un imobil nou pentru cele două persoane aflate într-o situaţie financiară delicată.

Casa a fost sfinţită săptămâna trecută de preotul paroh Mihai Macovei şi de preotul slujitor Gheorghe Ursache, cel ce a păstorit Parohia Bărcu-Goşmani vreme de mai bine de trei decenii.

„Cele două surori au asistat cu mare bucurie la acest moment emoţionant. În puţinele lor cuvinte, au mulţumit tuturor celor ce le-au fost alături”.

„Casa este dotată cu toate cele necesare traiului de zi cu zi. Pe lângă donaţiile necesare pentru ridicarea clădirii, oamenii au oferit şi mobilă, iar un sprijin a venit şi din partea Primăriei Români”, a relatat preotul paroh Mihai Macovei.

Construcţia imobilului a început în primăvara anului 2019. Valoarea totală a lucrării s-a ridicat la suma de 25.000 de lei, informează Doxologia.

Fondurile au provenit de la enoriaşi, dar şi de la rudele preotului Gheorghe Ursache.

Sensibilizat de greaua încercare a celor două femei, părintele a apelat la cei apropiaţi pentru a reuşi să finalizeze casa cât mai repede posibil.

„Am considerat că este important să ne arătăm dragoste şi milă creştinească faţă de cei nevoiaşi. Aceasta pentru că cele două surori se aflau în imposibilitatea de a-şi ridica singure o locuinţă”, a precizat preotul Gheorghe Ursache.

Un ajutor financiar a venit şi din partea Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Ierarh Spiridon” – Münster, Germania, păstorită de preotul Dimitrie Ursache.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente