Comunitatea hipoacuzicilor din Capitală și-a serbat ocrotitorul spiritual. „Sunt oameni deschiși, primitori și receptivi”

Pentru că a fost nevoit să vorbească prin semne despre Sfânta Treime, la Sinodul 2 Ecumenic, atunci când unul dintre eretici i-a acoperit gura, Sfântul Ierarh Meletie, cinstit în data de 12 februarie, este considerat ocrotitorul persoanelor cu deficiențe de auz.

Comunitatea hipoacuzicilor din Arhiepiscopia Bucureştilor s-a rugat Sfântului Meletie sâmbătă, în cadrul Sfintei Liturghii, la Biserica „Nașterea Domnului”-Ghencea. A oficiat Părintele Eugen Bucur, coordonatorul clericilor de caritate din eparhie, împreună cu alți trei preoți.

Toată slujba și predica de la final au fost traduse în limbajul semnelor de Părintele Mirel Ilie, preotul comunităţii hipoacuzicilor din Arhiepiscopia Bucureştilor. O altă persoană a tradus cântările de la strană pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Chiar dacă lor le este greu să rostească „Te iubesc, mamă, te iubesc, tată” sau un simplu „Te iubesc, Doamne”, în inima lor, oamenii acestei comunități sunt foarte deschiși, a spus la finalul slujbei Pr. Eugen Bucur.

Sunt niște oameni primitori și receptivi, și, mai mult decât atât, responsabili în sânul comunității prin participarea la slujbe, dar și la alte activități pe care le derulăm.

„De câțiva ani încoace, spectrul acesta a început să se lărgească prin activități mai intense”, a spus preotul amintind că se pregătește construcția Centrului social „Sf. Ier. Meletie” al comunității hipoacuzicilor. „Am trecut de toată birocrația și am obținut autorizația de construcție pentru noul centru, sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu să găsim și o sursă de finanțare”.

Credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie au primit la final câte o cruce de binecuvântare, pachete alimentare și gustări calde.

Comunitatea surzilor din Arhiepiscopia Bucureştilor este formată din aproximativ 4000-5000 de persoane. Centrul social „Sf. Ier. Meletie” va fi construit pe Strada Doina din Sectorul 5 al Capitalei. Aproape două mii de metri pătraţi vor deveni „o mică insulă a surzilor, într-o lume atât de mare a auzitorilor”, a spus Pr. Mirel Ilie într-un interviu oferit Basilica.ro.

Vezi mai multe fotografii de la eveniment.


Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente