Comunitatea din parohia ortodoxă Florești vine în sprijinul celor sărmani

Credincioșii Parohiei Florești din Protopopiatul Năsăud au venit în ajutorul persoanelor nevoiașe de la Cantina Socială „Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița, a transmis corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, Pr. Cornel Coprean.

Cu implicarea tinerilor din parohie s-a realizat în aceste zile o colectă în alimente neperisabile. Credincioșii au răspuns cu multă bunăvoință acestei acțiuni filantropice și au adunat legume din producția proprie pentru cei sărmani, a declarat preotul paroh Ioan Creța:

„În cadrul activităților cu tinerii, în această perioadă a recoltei, am organizat alături de membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din parohia noastră, o colectă de alimente destinată cantinei sociale „Sfânta Muceniță Filofteia” din municipiul Bistrița. Credincioșii au răspuns cu multa bunăvoință, adunând legume din producția proprie, dar și alimente neperisabile. Prin aceasta am încercat să dăm o mână de ajutor acolo unde ne stă în putință, să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru un an rodnic, dar și să insuflăm tinerilor noștri dragostea față de aproapele și sensibilitatea față de cei încercați în viață”, a declarat preotul paroh Ioan Creța.

Părintele Ioan Marius Pintican, Președinte Asociației Filantropia Ortodoxă, Filiala Bistrița – Năsăud a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în această acțiune filantropică și l-a rugat pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească pentru fapta lor:

„În numele celor care se vor împărtăși de dragostea și dărnicia creștinilor din parohia Florești, care la inițiativa părintelui paroh Ioan Creța au donat pentru cantina Sfânta Filofteia din municipiul Bistrița o cantitate substanțială de legume din producția proprie și alimente neperisabile, vă mulțumim, iar Hristos Mântuitorul, Fratele mai mare al acestor nevoiași, să vă răsplătească pentru dragoste și dărnicie și să vă binecuvânteze toată osteneală”.

Cantina funcționează în cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” filiala Bistrița-Năsăud și oferă o masă caldă zilnic, de luni până vineri, unui număr de aproximativ 60-70 de persoane aflate în situații de dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…