Comportamentul religios la copii dezbătut la Sibiu

Studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au participat, astăzi, la întâlnirea cu profesorul Pierre Yves Brandt de la Universitatea din Lausanne – Elveția, specialist în psihologia religiei și renumit cercetător în domeniul psihologiei și teologiei, informează mitropolia-ardealului.ro

Profesorul elvețian a prezentat un proiect de cercetare a comportamentului religios la copii, ale cărui rezultate sunt foarte importante pentru programele catehetice ale Bisericii.

„Domnul profesor a accesat fonduri elvețiene pentru a cerceta tema «Cum și-L imaginează copiii pe Dumnezeu». Ne-a prezentat acum desenele copiilor din Elveția și nu numai. Școlile elvețiene au elevi de mai multe naționalități și religii, printre care și copii români ortodocși. Cei mici L-au desenat pe Dumnezeu ca Judecător, sau ca Atotputernic, fiecare cum și-a închipuit imaginea divinității”, a spus Părintele prof. univ. dr. Aurel Pavel, prodecanul facultății sibiene.

A patra zi a manifestărilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu prin care se aniversează 230 de ani de la înființarea învățământului teologic de la Sibiu este marcată prin întâlnirea cu profesorul Ulrich Wien, de la Universitatea din Koblenz-Landau, Germania. Tema prelegerii este „Receptarea Teologiei Wittemberg în Transilvania”.

Comentarii Facebook


Știri recente