Comemorare Mihai Eminescu, la cimitirul Bellu

Pe 15 iunie, în anul 1889, se muta la Domnul, la vârsta de 39 de ani, Mihai Eminescu. La împlinirea a 124 de ani de la trecerea la cele veșnice, poetul a fost comemorat în țară și străinătate atât prin slujbe de pomenire, cât și prin evenimente culturale. Sute de bucureșteni i-au adus un omagiu poetului la mormântul său din cimitirul Bellu, unde un sobor de preoți a oficiat slujba de pomenire, informează TRINITAS TV. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost părintele consilier patriarhal Florin Șerbănescu.

„Dorim să aducem tuturor celor de față binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru gândul luminos de a organiza această comemorare la mormântul celui care a fost Poetul Mihai Eminescu. De asemenea, aducem din partea Preafericirii Sale gândul de recunoștință al Biserici și al neamului românesc pentru cel care a fost acest mare înaintaș al nostru, marele poet născut pe meleagurile Botoșanilor la Ipotești și ajuns apoi să îmbrățișeze prin viața și prin opera sa tot pământul românesc, pentru că de acolo din Moldova și de la Iași a trecut și prin Transilvania și a ajuns la București unde și-a desfășurat activitatea, mai ales în ultima parte a vieții sale, perioada cea mai fecundă când era redactor la ziarul Timpul”, a mărturisit Pr. Florin Șerbănescu, Consilier al Sectorului Cultură și Patrimoniu Religios al Patriarhiei Române.

La slujba de pomenire au participat români din mai multe zone ale țării. Aflați întâmplător pe Aleea Scriitorilor, sau veniți special pentru a participa la evenimentele comemorative, cu toții au aprins o lumânare la mormântul lui Eminescu.

Pe tot parcursul zilei, actori, oameni de cultură și admiratori ai operei eminesciene au ținut cuvântări, au recitat poezii și au interpretat mai multe piese pe versurile lui Eminescu.

Comentarii Facebook


Știri recente