Colocviu de Teologie Biblică în București

Pe 6 și 7 iunie va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București un colocviu internațional de Teologie Biblică. Întâlnirea reunește profesori, studenți, masteranzi și doctoranzi de la departamentele de studii biblice ale facultăților de teologie din Capitală și din Frankfurt am Main.

„Se dorește a fi o întâlnire de lucru pe teme strict biblice în cadrele didactice, doctoranzi, masteranzi de la cele două instituții de învățământ superior teologic pe acest domeniu. Tema întâlnirii de anul acesta care este și prima întâlnire poartă numele †˜înțelegerea minunii în teologia biblică ortodoxă și protestant㆙. Sperăm ca această inițiativă sau această întâlnire din acest an să fie numai primul pas pentru că pe această cale dorim să încheiem un acord de colaborare între Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și Facultatea de Teologie Luterană din Frankfurt urmând ca în anul viitor acest colocviu să se desfășoare în Frankfurt și să continuăm alternativ această tradiție”, a precizat pentru TRINITAS TV Diac. Asist. Univ. Dr. Cosmin Pricop de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Colocviul își propune, printre altele, să deschidă noi căi de dialog cu cercetătorii filologi și teologi din spațiul academic german, după ce au fost făcuți pași importanți în intensificarea colaborării academice cu instituții similare din lumea Ortodoxă și din cea Catolică.

După prelegerea inaugurală care va avea loc joi, 6 iunie, la ora 9.30, în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” al Facultății de Teologie bucureștene, lucrările se vor ține, atât în prima, cât și în a doua zi, în Sala colecțiilor. Deși alocuțiunile vor fi prezentate în germană și engleză, publicul va beneficia de traducere sincron.

Comentarii Facebook


Știri recente